Dacă sunteți pasionați de vânătoare, cruzime, imoralitate, lipsă de onoare și multă incorectitudine, astăzi veți fi niște oameni satisfăcuți.

Pentru toate astea aveți subiectul cu niște porci care vânează niște mistreți și tartorul lor, Ion Țiriac.

Unii îl consideră un fost jucător mediocru de hochei și de tenis, multiplu necâștigător de Cupa Davis în fața americanilor. Just for the record, he was elected into The International Tennis Hall of Fame.

Alții îl consideră un mare afacerist care oferă locuri de muncă pentru câteva mii de români, un întreprinzător care a adus și a băgat ceva capital în economia noastră și un personaj al cărui renume internațional face ca în fundal să se audă și numele de România.

Mai e și a 3-a categorie, care (mai mistică fiind și știind că e născut în Brașov, Transilvania) vede în el un urmaș al lui Dracula (porecla lui Țiriac chiar fiind Count Dracula) și care, încercând să scape de impotența frustrantă (oarecum de înțeles la vârsta lui venerabilă :D), combină defularea cu sadismul sângeros pentru o satisfacție erectilă garantată.

Bănuiala mea e că lui Țiriac i se rupe de toți în egală măsură.

Evidențele sunt următoarele: omul are o PROPRIETATE PRIVATĂ de 1500 de hectare (de pășuni și pădure) la Balc, pe care le cultivă, printre altele, cu mistreți. La maturitate, mistreții sunt recoltați, iar la recoltare ajută și câțiva prieteni ai milionarului. Care milionar face pe moșia lui ce vrea mușchii lui, atâta vreme cât acest lucru este LEGAL.

În România, vânătoarea este interzisă pe domeniul privat al unui cetățean oarecare ? NU.

Este și întrebarea la care penibila și servila presă românească ar trebui să răspundă. Atât. Nu să bată câmpii și să folosească șantajul emoțional odios și mârșav pentru a le stoarce o lacrimă proștilor sau pentru a-i revolta pe cretinii depedenți de acțiuni pline de spirit civic, dintre care cea mai curajoasă a fost cea în care i-au zgâriat mașina vecinului cu cheia. Repet, presa trebuie să ofere informații, nu senzații.

Pentru cei care se cred în antichitate, să rămână la cruzime.

Pentru cei care se cred în Evul Mediu, să rămână la onoare.

Pentru cei care trăiesc în prezent, să rămână la legalitate.

P.S. Iar mâine voi discuta, pe lângă legalitate … și despre viteză. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *