Only God Forgives , un film cu o idee mult prea subtilă pentru directorul și scenaristul Nicolas Winding Refn. Iar realizarea este și mai lipsită de ritm, sens și profunzime, deși repet, ideea este una de mare angajament simbolistic.

Evident, un rol important îl joacă și actorul principal (sesizați tautologia pleonastică ?), care în afară de niște ochi albaștri atemporali, nu îmi spune absolut nimic, emoțional, intelectual sau spiritual.

Promit solemn să nu mă mai duc la filme în care Ryan Gosling încearcă să pară profund. Îi stă mult mai bine în rolul de macho man.

O realizare mult mai apropiată de ideea mea de film este următoarea:

Și da, probabil că voi începe cât de curând să scriu și să filmez niște scurtmetraje, pe lângă care celebrul SZEINFELD (care încă nu a fost dezvăluit publicului larg, dar care făcea senzație în cercul meu de prieteni acum vreo 10 ani) va părea doar o glumă proastă.

Pentru mine și pentru prietenii mei, care am fost pe rând realizatori, scenariști, cameramani, sunetiști și actori ai acestui proiect unic în istoria de amatori și ”melomani” ai cinematografiei românești, va rămâne mereu un film de referință.

Iar dacă sunteți cuminți, promit să vă oripilez cu niște secvențe (tăiate la montajul final). 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *