1830 – Nu îmi este foarte clar dacă la 20 de ani, Fryderyk Franciszek Chopin dirijează pentru prima (și ultima dată) în Varșovia, capitala țării sale natale, sau părăsește Polonia, o țară ce va deveni în următorii ani din ce în ce mai mică, cu contribuția semnificativă a vecinului mai mare de la răsărit. Ceea ce nu au reușit țariștii, însă, de unii singuri, reușesc comuniștii [cu puțin (mai mult) ajutor de la naziști] 109 ani mai târziu, când Polonia dispare ca și stat de pe harta Europei pentru aproape 6 ani.

Îmi este foarte clar că ”gulerul cămășii sale” a atras destule domnișoare și doamne, care pe lângă inspirația oferită, îl vor face pe cel considerat un geniu de către Robert Schumann, Hector Berlioz sau Felix Mendelssohn să nu mai trăiască încă 20 de ani. Mai știți vreunul care a murit tot la 39 din cauza femeilor ? :)))

Oricum, dacă doriți să vă înălțați și să zburați, puteți asculta ”Eroica” … sau puteți să luați avionul de pe aeroportul internațional din Varșovia, aeroport care poartă numele lui Frederic Chopin.

 

1984Margie Velma Barfield a fost prima femeie care a primit cadou o injecție letală din partea statului american drept recompensă pentru crimele în serie comise, numai vreo 6 la număr mărturisite; deși ea a fost condamnată pentru una singură.

În fața judecătorului, avocatul ei a susținut dubla personalitate: Velma and Billy. By the way, Billy was a he and ”he killed her (Velma’s) abusers”. La auzul acestei motivații, judecătorul a decis că atât Velma, cât și Billy, merită … a last supper. ”She chose as her last meal a bag of Cheez Doodles and a 12-ounce can of Coca-Cola.”

Guvernatorul statului North Carolina la acea vreme,  Jim Hunt, a refuzat acordarea clemenței acuzatei. Contracandidatul său, Jesse Helms, a câștigat alegerile.

Voi încheia citând un mic romantic și mare clasic în viață:

Când te-ai decis să mergi pe o cale criminală, e bine să sapi înainte cel puțin 2 morminte.

S.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *