Hai să fiu și eu oțâră de oral-ist, că anal-ist nu îmi place cum sună … așadar, nu mă voi a-funda în pro-fundul raport MCV, ci voi încerca să desprind m-orala și m-oralul din el.

O persoană extrem de înstărită, îndrăgită, civilizată, respectată, renumită pentru actele de caritate efectuate, pentru eleganța și prestanța în luările de poziții, pentru corectitudinea și determinarea în luările de cuvânt, pentru stăruința și consistența în luările de bătaie … plus alte calități conexe și complexe … pleacă în vacanță pentru 2 săptămâni.

La plecare, pentru amuzament, tipul (căci despre un tip este vorba, calitățile de mai sus neputând să aparțină unei tipe) pune în poarta vilei sale de lux anunțul: ”Evitați perimetrul, câine extrem de rău”.

După 2 săptămâni, la întoarcerea sa din vacanță (în fapt o misiune de mediere între focile și pinguinii din sudul Țării de Foc – de care personal mă leagă amintiri și întâmplări plăcute), găsește vila devastată, iar câinele făcând sex cu păpușa lui gonflabilă.

În urma unei discuții foarte calme, câinele îi explică stăpânului că i-a fost afectată imaginea de –câine bun– prin asocierea din anunțul de pe poartă a substantivului ”câine” cu epitetul ”extrem de rău”. Totuși, ca să nu își dea în judecată stăpânul pentru calomnie, câinele alege să i-o tragă ”tipei” la care stăpânul ținea cel mai mult.

Cam asta s-a întâmplat și în raportul despre justiție al Comisiei Europene, în care se vorbește mai mult despre presă. Presă care, abjectă fiind, îi pulverizează cu abjecții pe distinșii noștri judecători și procurori.

Magistral mi se pare faptul că magistrații consideră inacceptabil atunci când un giumbix magistru ca Mircea Badea spune despre ei că sunt ciumpalaci.

De ce ? Pentru că imaginea actului lor de justiție ar avea de suferit. Evident, dacă actul de justiție ar avea de suferit în urma propriilor hotărâri (definitive și irevocabile), imaginea lor rămâne la fel de imaculată.

Dacă parabola vi se pare (sau nu) prea ”supt-ilă”, nu mai puneți botul la tot ce scriu și spun alții despre noi ca națiune … sau despre voi ca oameni.

2 thoughts on “Anal-istul im-oral”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *