Propun ca ziua de astăzi să fie sărbătorită ca o a 4-a sărbătoare națională în istoria României (după cele 3 zile de pe podium: 1 Decembrie -1918-, 24 Ianuarie -1859- și 10 Mai -1866, 1877 sau 1881-).

Și nu, acum chiar nu sunt … cum le spune ăstora … satiric. Deși știm cu toții și ne spune și maestrul  Toma Caragiu … că satira e o armă. Deci ce faci cu satira ? Tragi … scrii, da’ tragi. :))

Tot despre arme este vorba și în această falnică zi … și în această falnică țară. O țară care, din această poziție de forță, în data de 13 decembrie 1941, declară război … țineți-vă bine, nici mai mult, nici mai puțin decât … Staaaaaateeeeelooooooor Uniiiiiiiiteeeeeee aleeeeeee Americiiiiiiiiiiiiii. =))) Aeiou.

Hai, recunoașteți, nu ați fi crezut că am putut fi capabili de asemenea măreții … Culmea este că americanii nici măcar nu au avut curaj să ne înfrunte. I-au trimis, plini de lașitate, pe camarazii lor, englezii, să ne bombardeze puțin puțurile (de petrol) … și cam atât. Iar când situația s-a încins cu adevărat, documente strict secrete … desecretizate acum câteva minute de arhiva Marelui Stat Major American ne revelează, cu oarecare stupoare – deși cu toți simțeam ceva în filonul nostru măreț – că lovitura de stat de la 23 august 1944 s-a făcut la rugămințile fierbinți, înecate în lacrimi ale Aliaților, care simțeau cum victoria le scapă printre degete din cauza faptelor de un eroism supranatural ale Ecaterinei Teodoroiu, Peneș Curcanul … și cred că era și Condrea Tătarul, dar nu mai sunt sigur. Sau ăștia erau din alte războaie ? Nu contează, ați înțeles mesajul.

Ideea e că îi făceam terci pe toți indienii și pe toți negrii care ne stăteau în cale. A, da, și pe restul americanilor de alte culori. Slavă Domnului că după ce au întors armele împotriva nemților, nobilimea sufletului ancestral românesc i-a făcut pe urmașii dacilor să se oprească aproape de Tisa.

Există 3 martori (o lumină, un extraterestru și un OZN) care spun că i-au auzit pe români spunându-le americanilor că dacă mai calcă o dată pe bec, nici falia San Andreas nu îi va mai opri. Tind să îi cred, deoarece, avizați de pericol, americanii au reușit să dezvolte și să ne țină la graniță cu o armă neconvențională numită … viză.

Dacă sunteți cuminți, poate vă spun și locul strict secret din municipiul Brașov unde se fabrică cartușe de AKM a.k.a. kalaș.

Vorba lui Rareș, Petru Rareș: Vom fi iar ce-am fost și chiar mai mult decât atât … sau nu. 😀

 

3 thoughts on “ROMANIA vs USA … and the winner is …”
    1. Mă întreb dacă americanii au aflat până astăzi de declarația noastră războinică. =)) E ca în gluma aia … când îi spui cuiva, plin de vervă sentimentală, că ai prietenă, iar ăla te întreabă dacă ea știe. =))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *