26 noiembrie

 

1939 – Se naște în Nutbush, Tennessee, celebra Anna Mae Bullock. 🙂 Celebră, doar dacă știți că numele ei de scenă este Tina Turner.

Dacă sunteți și fani ai hocheiului sau ai fotbalului american, veți fi chiar mai satisfăcuți, având în vedere că de vreo 20 de ani este o tradiție ca la marile evenimente din aceste sporturi (retrageri de tricouri, premieri de jucători, introduceri în Hall of Fame etc.) să se intoneze melodia <<You’re simply the best>>.

În fotbalul american, melodia s-a intonat prima oară la retragerea numărului 16 al celebrului quarter-back Joe Montana.

În hochei, acest lucru se întâmplă de pe vremea unei ceremonii în urma căreia Pittsburgh Penguins au decis să retragă tricoul cu numărul 66, aparținând lui Mario Lemieux.

Pour les connaisseurs, Le mieux înseamnă The Best. 😉

http://www.youtube.com/watch?v=aIrCFrFpHvw

P.S. Că tot s-a terminat de câteva ore încă o ediție a ”Marelui Circ” (pentru neofiți a se citi Campionatul Mondial de Formula 1), vă voi spune că aceasta a fost și melodia favorită a lui Ayrton Senna. Chiar în ziua în care câștigase Marele Premiu al Australiei la Adelaide, în 1993, marele pilot a fost pe scenă la sfârșitul unui concert al artistei.

Deși cântase <<You’re simply the best>> în deschiderea spectacolului, Tina Turner realizează bis-ul pentru cel care, doar câteva luni mai târziu, avea să își pregătească trasa ideală și pentru cea de-a 4-a dimensiune.

 

Ayrton Senna: ”My biggest error ? Something that is to happen yet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *