19 noiembrie

 

1969 – În cadrul misiunii Apollo 12, astronauții Charles ”Pete” Conrad și Alan Bean pășesc pe lună, devenind membrii celui de-al 2-lea echipaj care realizează acest lucru … după cel al misiunii Apollo 11 format din mult mai celebrii Neil Armstrong și Buzz Aldrin.

Cu această ocazie a fost folosită pentru prima dată în afara atmosferei terestre o cameră de televiziune care filma color. Transmisia a fost întreruptă după ce Alan Bean a distrus din greșeală camera, orientând obiectivul spre soare. Misiunea s-a terminat 5 zile mai târziu, când capsula a realizat ”a perfect splashdown” în Oceanul Pacific.

Deși unii sunt sceptici în legătură cu această informație, N.A.S.A. ne asigură nu mai puțin de 12 oameni au fost pe lună în cadrul programului Apollo, ultimii dintre ei în 1972.

Tot astăzi, acum 43 de ani, Edison Arantes do Nascimento sau mai bine spus Pelé a marcat golul cu numărul 1000 din cariera sa, pe care l-a dedicat copiilor săraci din Brazilia. Știu că e doar un răutăcism din partea mea, dar sincer să fiu, nu știu cum i-a ajutat golul ăsta pe sărmanii copilași.

Pelé este unanim apreciat ca fiind cel mai bun jucător din istorie, în mare măsură pentru că a făcut parte din echipa de fotbal a Braziliei care a câștigat Cupa Mondială de nu mai puțin de 3 ori, performanță aproape inegalabilă.

 

În timp ce unii sunt cu capul în nori, alții preferă să stea cu picioarele pe pământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *