13 noiembrie

 

1947 – Este lansat Avtomat Kalashnikova de către Mikhail Kalashnikov. Pentru cei care preferă argourile sau limbajul de Counter Strike, este vorba despre celebrul Kalash, AK-47 sau Kalashnikov, după numele producătorului.

Proiectul realizării acestei arme a început la sfârșitul celui de-al 2-lea război mondial, prin precursorul numit AK-46, și a fost acceptat de forțele armate soviectice în anul 1949.

Inspirată de la nazistele Sturmgewehr 43 și 44, care au fost primele puști de asalt din istorie, AK-47 are o lungime de 88 de centimetri, cu o lungime a țevii de 41,5 de cm. Asta îi permite să fie eficientă și chiar letală la o distanță de 300-350 de metri. Proiectilele au o masă de 8 grame și sunt lansate cu o viteză de 715 m/s. Acestea vin în încărcătoare de 10, 20, 40 de cartușe sau în mod excepțional de 75 sau 100 de cartușe de tip toner cu magazie.

Este considerată cea mai renumită și cea mai folosită pușcă de asalt din istorie. S-au fabricat peste 75 de milioane de exemplare AK-47 și  mai mult de 100 de milioane de puști de tip AK.

 

1969 – Se naște Gerard Butler. Este un actor sărac, urât și complet anonim, care devine cunoscut în urma relației cu diva universală de origine română, Mădălina Ghenea. Pentru că domnișoara, mai presus de sărăcie și urâțenie, a văzut bogăția, măreția și frumusețea sufletului … iar pentru ea, a fi anonim reprezintă modestie și smerenie, profesiuni de credință pentru mirobolanta făptură.

Nici vârsta nu e o problemă pentru profunda domnișoară, 42 fiind noul 24. Practic, au aceeași vârstă, e vorba doar de unde începem să numărăm.

 

Make war … not love. E mult mai profitabil. 😉

One thought on “13 noiembrie – Mădălina Kalashnikova”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *