Acum 9 ani, în BZB apărea articolul din link-ul de mai jos:

http://www.bzb.ro/stire/liceele-si-au-scos-ofertele-8222-la-taraba-8221–a51402

Spicuiesc din el și încadrez doar porțiunea relevantă, fără să fac referire la stilul de scris afumat al reporterului fumat care mi-a luat și mie un interviu de 10 minute, după care a scris 5 fraze. Ideea e că în urma interviului a rămas celebră vorba asta de duh cu care prietenii mei mă tachinează atunci când mă umflu prea tare în pene: ”se laudă Motreanu”. 🙂

Dacă am încerca să extragem informația brută din chenar ar trebui să ne oprim asupra faptului că la fostul Liceu Hidromecanica, actualul Colegiu Tehnic ”Iosif Șilimon” și viitorul Colegiu Transilvania exista încă de acum 9 ani o clasă cu profil aeronautic. Într-adevăr, specializarea asta exista doar la școala profesională, dar exista.

SeLaudaMotreanu

Astăzi, pe site-ul bizbrasov.ro a apărut articolul din link-ul de mai jos:

http://www.bizbrasov.ro/2016/06/02/colegiul-transilvania-se-transforma-cu-ajutorul-companiei-airbus-prima-scoala-de-specialisti-aviatie-din-brasov/

Spicuiesc din el și încadrez doar porțiunea relevantă, bucuros nevoie mare că după 9 ani un reporter dârz a descoperit varza din brazdă, zerul din brânză și viezurele din vizuină. A, da, și tehnicianul din aviație, care între timp a trecut de la școala profesională (desființată și reînființată) la liceu.

SeLaudaMotreanu2

M-aș mai lăuda încă o dată, spre amuzamentul prietenilor, dar când văd că durează 9 ani de la o idee până la punerea ei în practică, mă apucă o smerenie soră cu ascetismul stâlpnic.

Sper să nu apuc și vremurile când educația va deveni doar o prejudecată.

2 thoughts on “Au trecut 9 ani de învățământ de când ”se laudă Motreanu””
  1. Exista inadvertente intre cele doua articole, primul reflecta faptul ca exista acest profil, iar cel care a scris al doilea articol nu a cautat sa vada daca informatia este adevarata. Pot spune ca este acel moment cand omul descopera minunea infiintarii unui profil :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *