Acum 2-3 săptămâni, candidatul la primăria Brașovului din partea ALDE, Adrian Atomei, a ținut să amintească pe fakelook de implicarea sa decisivă în construcția noului corp de clădire a Colegiului Național ”Dr. Ioan Meșotă”.
În dialogurile iscate ulterior postării, o doamnă i-a reproșat că nu se prea vede implicarea și că șantierul stagnează. Doamna nu are dreptate iar șantierul nu stagnează, dar aici vine dezaprobarea mea la adresa fostului coleg din PNL. Acesta îi oferă doamnei o replică nonșalantă, afirmând nici mai mult, nici mai puțin decât, citez: ”clădirea este la roșu”. Ha ha ha.
Pentru un inginer cu o gândire logico-argumentativă care are și proprietatea termenilor, Adi a forțat puțin (mai mult) nota, iar cum eu urmăresc cu ceva mai multă preocupare decât Klaus Iohannis evoluția lucrărilor șantierului de la fostul meu liceu, îi voi spune o chestie simplă.
Orice ”clădire la roșu” trebuie să îndeplinească 3 condiții:
1. Mai întâi și mai întâi trebuie să fie turnată fundația, că din pământ ne naștem și în pământ ne întoarcem, spre a renaște. Sau nu. Este realizată în proporție de 100%.
2. Apoi trebuie realizată zidirea completă a pereților parterului și a etajelor. Este realizată în proporție de 10%.
3. În cele din urmă, clădirea la roșu trebuie să aibă și șarpantă, adică structura acoperișului realizată din lemn, metal sau chiar beton armat. Este realizată în proporție de 0%.
Să zicem că în ultimele 2-3 săptămâni muncitorii au frecat buha până au făcut copii cu pene iar șantierul arată exact ca atunci (deși se poate vedea în articolele mele anterioare că nu e deloc așa). Ei bine, în aceste condiții, dacă îmi arată Adi unde este șarpanta și zidăria dintre stâlpii de rezistență s-ar putea să dau comandă la niște ochelari cu lentile făcute de Herr Carl.
Prima poză este făcută ieri seară, iar a 2-a este făcută azi. Chiar și pentru niște ochi de cârtiță evoluția lucrărilor de la o zi la alta este ușor de observat, darămite pentru niște ochi de vultur. Să vii să zici că acum 2-3 săptămâni clădirea asta era la roșu este ca și cum ai spune că Brașovul are aeroport și șosea de centură.
P.S. Pentru a 2-a poză îi mulțumesc lui Alex Pîrcălăboiu. Îl puteți citi pe rivi.ro.