Lucrările la șantier continuă, însă nu sunt sigur dacă ritmul acesta este suficient pentru ca noul corp de clădire să fie dat în funcțiune înainte de începerea anului școlar 2016-2017, cum se laudă autoritățile și constructorii.
De ce spun asta? Păi, după cum se poate observa și în imaginile de mai jos, un optimist ar estima cam la 2 luni termenul de finalizare a părții exterioare. După care urmează lucrul la interior (instalații electrice, termice, senzori, fitingăraie, cabluri, trasee, finisaje fine) care de multe ori durează cel puțin cât prima parte, adică încă 2 luni. Vorbim de aceeași estimare optimistă. Așadar 2 luni + 2 luni = 4 luni.
Problema este că și dacă la finalul lunii iunie se termină partea exterioară, iar la finalul lunii august cea interioară, tot mai e nevoie de o dotare cu mobilier corespunzător pentru noile spații. Nu de alta, dar dacă spațiile sunt goale eficiența actului instructiv-educativ s-ar putea să nu se desfășoare chiar în parametrii optimi.
Copilașii de la Meșotă s-au gândit la asta înaintea mea și tocmai de aceea vor iniția tot felul de activități și evenimente în vederea strângerii de fonduri. Mai mult decât atât, pe 25 iunie, la Hotelul Aro Palace Brașov se va desfășura un bal de caritate și de calitate la care vor fi invitați foști meșotiști și nemeșotiști care vor putea să dea o mână de ajutor proiectului comunitar prin intermediul donațiilor.
Ajutorul pe care îl pot oferi eu alături de ceilalți colegi instructori ai distinsei Academii TechAdviser Brașov (care nu îmi dă nici un ban pentru acest articol) este să avem o contribuție decisivă, benevolă și gratuită la infrastructura și dotarea IT din noile spații moderne.
Dacă din septembrie se vor putea face ore în noul corp de clădire în așa fel încât meșotiștii să nu mai învețe în 2 schimburi, va trebui să mă felicitați și pe mine. Eu cu siguranță o voi face. 😉