Astăzi vă voi prezenta dintr-o altă perspectivă evoluția șantierului de la Colegiul Național ”Dr. Ioan Meșotă”, una deloc flatantă pentru modul de desfășurare a activității constructiv-constructoare.

Pentru a schimba perspectiva, de multe ori trebuie să schimbăm modul în care privim lucrurile și locul de unde privim lucrurile. În cazul de față, locul influențează modul.

Chiar și așa, pentru mine, cetățean responsabil al urbei nu a fost suficientă schimbarea modului și locului. În consecință, am vorbit cu alt cetățean la fel de responsabil al urbei ce s-a arătat foarte deranjat de felul în care se desfășoară lucrurile pe șantier.

Andrei, căci așa îl cheamă pe cetățean, s-a plâns de mizeria din jurul șantierului și de noroiul lăsat de tiruri, macarale și o basculă (care ba scula, ba nu scula) pe strada Mihail Kogălniceanu. Adevărul este că dreptate are (simpatică expresie).

În țări civilizate cu respect pentru cetățeni, vezi mereu un Dorel care spală roțile utilajelor înainte ca acestea să iasă pe suprafața carosabilă. Wir bauen für Sie! Nicht.

Trotuarul e plin de noroi, pista de bicicliști e plină de noroi, strada e plină de noroi. Pietonii au fost deviați pe pista de bicicliști, bicicliștii au fost deviați pe prima bandă, iar mașinile nu au fost deviate niciunde.

Este interzis în România să ieși pe carosabil cu o mașină plină de noroi pe roți? Este.

Noroiul pune în pericol circulația, făcând mai ușor derapajul mașinilor? Pune.

Unde este poliția rutieră să îi amendeze? În boscheți, scăzând din viteza maximă admisă pe segmentul de drum viteza mașinii prinse asupra faptului și mirându-se de ce rezultatul scăderii este mereu negativ.

SantierMesota

Cu toate că mi-am schimbat modul și locul, vechiurile obiceiuri se uită greu. Mai jos, unii oameni își fac treaba decent și cu decență în continuare, indiferent de loc și de mod.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *