S-a vorbit și s-a scris deja nemeritat de mult despre acest subiect. Se va mai scrie și se va mai vorbi și în zilele următoare.

Babuinul castrat cu privirea bolândă din stânga imaginii de mai jos este agresorul. Victima nu este o femeie gingașă, nu este un halterofil solid, nu este un copil în scutece, nu este un homosexual, nu este un ciobănesc mioritic, nu este un politician; sau ar putea foarte bine să fie toate variantele din enumerare. Înainte de toate, însă, victima este o victimă.

E foarte important să înțelegem acest lucru înainte să născocim observații detectivicești pseudo-inteligente, pentru că aici e vorba despre reacția și comportamentul agresorului, nu despre cine era de partea cealaltă a pumnului. Oricum ar fi, reacția și comportamentul sunt nejustificate de (aproape) nici un gest advers.

S-au trezit unii care să îi reproșeze salvamontistei că se distra în mijlocul nopții, la un bar. Argument: se știe că la ora aia masculii sunt beți și violenți, deci posibilitatea de a fi bătută, violată sau chiar omorâtă crește exponențial.

Alții au certat-o că după ce a luat o palmă, a insistat. Argument: Femeile sunt isterice și până nu primesc una peste bot nu se liniștesc, deci cumva gagica și-a căutat-o cu lumânarea.

Cei mai cretini au plusat, spunând că tipa se apropie într-un mod destul de violent de trepanatul de la masă, iar tipul acționează în legitimă apărare. Șocant, nu?

Eu zic altceva: și dacă tipa l-ar fi înjurat și i-ar fi turnat un pahar de bere în cap, tipul nu era îndreptățit să o lovească.

De ce nu au reacționat ceilalți? Nu știu, întrebați-i pe ei. Frică, strategie, inteligență, instinct?

De ce nu a reacționat jandarmul? A reacționat ca samuraii, prin neacțiune, și ca mafioții, prin tăcere.

Ce ați fi făcut voi în locul celorlalți neparticipanți la trafic? …

Exact, asta mă gândeam și eu.

TheCrushers
Nu vi se pare că există o asemănare izbitoare între cele 2 personaje? Din păcate, unul dintre cei 2 este cât se poate de real și trăiește la noi în țară.

Pentru cei care se întreabă cam ce poate scoate din puțul gândirii un animal biped și cum își exprimă el trăirile umane, luați de deslușiți.

FBCtPalesica

Mai jos aveți și adresa profilului unui gibon atât de retardat încât îi curge scuipat din gură, dar nu vă sfătuiesc să dați click. M-am sacrificat eu pentru voi și consider că efortul depus a fost mult prea de mare.

https://www.facebook.com/sorinconstantin.palesica?fref=ts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *