O mai știți pe Monica Macovei ? Evident că o mai știți, doar sunteți niște intelectuali rasați … și toți intelectualii rasați au votat cu ea la alegerile de anul trecut. Din fericire, doar în primul tur. Din și mai multă fericire, eu nu sunt intelectual, cu atât mai mult rasat.

După ce și-a terminat cariera de procuror și a prins gustul avocaturii, Monica a fost Ministru al Justiției în cabinetul condus de Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu între 29 December 2004 – 5 April 2007. Din această postură i-au fost arogate credite justițiar-reformatoare decente, reforme ce au contribuit și ele, pe lângă alte domenii, merite și interese, la aderarea țărișoarei noastre dragi la Uniunea Europeană în 1 ianuarie 2007, ziua în care omătul a devenit mai afânat și mâncarea mai conservată.

Din 2009 o arde la fel de justițiar-reformator prin Parlamentul European, iar acum prestează la al 2-lea mandat. Nu îmi este deloc simpatică, dar nici nu am destule indicii încât să o ponegresc eftimian. Intuiesc că peste 50 de ani, eftimian va fi un cuvânt ce va defini satira fină, chirurgicală, cu elemente mai mult fantastice decât științifice și cu aluzii mai mult colerice decât sangvinice. Personajul care își va fi transformat numele în renume va fi nimeni altul decât Eftimie, un tip pe care îl citesc din ce în ce mai mult în ultima vreme, fără să fiu neapărat de acord cu ceea ce spune. 🙂

Revenind la europarlamentara noastră, astăzi, pe site-ul ei apare următorul comunicat de presă: http://www.monica-macovei.ro/blog/2015/05/25/monica-macovei-nominalizata-in-bulgaria-pentru-premiul-funda%C8%9Biei-giovanni-falcone-destinat-personalita%C8%9Bilor-care-lupta-impotriva-corup%C8%9Biei-comunicat-de-presa/.

They asked me if I would agree to become a Justice Minister in Bulgaria, and I said ”Yes”, but nobody came looking for me.” este, conform site-ului Novinite.com, declarația zilei din Bulgaria.

Cu context sau fără, ceea ce a spus M&M mi se pare mult mai tare decât faza cu Traian Băsescu, care afirma cu un tupeu ce friza ridicolul și nebunia că el a venit în fiecare lună în Piața Universității să se întâlnească cu cetățenii alegători, dar nu a găsit pe nimeni acolo. :)))

MM

Imaginea de mai sus am luat-o de pe www.motherblogger.info dar acordul netacit al bomboanelor se lasă așteptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *