Curtea Constituțională a României (pentru amatorii de acronime C.C.R.)  anunța acum aproape 4 luni într-un comunicat de presă că “a luat în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii Învățământului nr.84/1995 și ale Legii Educației Naționale nr.1/2011”. Așa, și ? Doar vorbim despre aceeași Curte care a decis că Traian Băsescu poate să susțină un partid politic din postura de președinte apolitic în exercițiu, fără nici o excepție, fără nici o neconstituționalitate.

”Hă hă hă … v-am tras-o, fraierilor”. Citat exact din același Președinte al României – 2004-2014.

Și totuși, în urma unor deliberări prelungite, “Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.9 alin.(2) teza întâi din Legea Învățământului nr.84/1995 și dispozițiile art.18 alin.(2) teza întâi din Legea Educației Naționale nr.1/2011 sunt neconstituționale”.

Ce înseamnă asta ? Înseamnă că:

Părinții/tutorii/susținătorii legali care doresc să își înscrie copiii la materia Religie trebuie să depună o cerere în acest sens. 

Asta după ce aceiași protectori ai Constituției, conform art. 29 alin. (6) din Constituție (sau articolului nehotărât din Gramatica Limbii Române), au decis acum mai mulți ani ca:

Părinții/tutorii/susținătorii legali care doresc să își înscrie copiii la materia Religie NU trebuie să depună o cerere în acest sens.

În urma deciziei de acum 4 luni a protectorilor justiției telurice, au avut de suferit ceilalți protectori, cei ai justiției divine. Dar aceștia ar trebui să fie ultimii cărora să le plângeți de milă …

Procentul celor care vor continua să meargă la ora de religie după această decizie nu va sări de 90%, dar nici nu va scădea sub 80% din totalul elevilor. Cel puțin așa cred eu, mai ales că la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, după centralizarea parțială, procentul e peste 80%.

În alte județe ceva mai ruralizate și aproape unanim ortodoxe (cele din est și sud), procentul va fi mult mai mare. În cel capitalist și în cele transilvan-urbanizate, care prezintă o varietate mai mare de confesiuni, procentul va fi mai mic.

Mai jos vă prezint lista opțiunilor pentru care au optat până astăzi prea credincioșii urmași ai pecenegilor:

BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ

BISERICA ROMANO-CATOLICĂ

BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ

BISERICA CREȘTINĂ RUSĂ DE RIT VECHI DIN ROMÂNIA

BISERICA REFORMATĂ DIN ROMÂNIA

BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE DIN ROMÂNIA – UNIUNEA BISERICILOR CREȘTINE DUPĂ EVANGHELIE DIN ROMÂNIA

BISERICA EVANGHELICĂ ROMÂNĂ

BISERICA EVANGHELICĂ C.A. DIN ROMÂNIA

BISERICA EVANGHELICĂ LUTHERANĂ DIN ROMÂNIA

BISERICA UNITARIANĂ DIN TRANSILVANIA

UNIUNEA BISERICILOR CREȘTINE BAPTISTE DIN ROMÂNIA

UNIUNEA PENTICOSTALĂ – BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ DIN ROMÂNIA

BISERICA CREȘTINĂ ADVENTISTĂ DE ZIUA A ȘAPTEA DIN ROMÂNIA

ARHIEPISCOPIA BISERICII ARMENE

EPISCOPIA ORTODOXĂ SÂRBĂ DE TIMIȘOARA

CULTUL MUSULMAN

ORGANIZAȚIA RELIGIOASĂ MARTORII LUI IEHOVA

FEDERAȚIA COMUNITĂȚILOR EVREIEȘTI DIN ROMÂNIA

La sfârșitul listei, cu litere mici, după un scroll down, există și opțiunea: Nu solicită religie.

Jesus

Aisus Christheos, după cum se știe (???sau ar trebuie să se știe!!!) înseamnă în limba Geto-Dacă: ” Fiul Zeilor Blonzi” … și avea 1.85 m înălțime, după anumite estimări făcute pe baza Giulgiului de la Torino.

… la această concluzie au ajuns cei din KGB, analizând sângele de pe acest Giulgiu și au stabilit că Iisus era Blond cu Ochii Albaștri …

Curajosul meu colaborator și descoperitorul acestor ipoteze epocale m-a rugat să nu îl dau în vileag, pentru a nu bulversa complet duhul săracilor fericiți.

Amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *