Antisemit

 

 

 

 

 

 

 

 

Poza de mai sus însoțește articolul de mai jos.

http://www.bizbrasov.ro/2015/02/19/antisemitism-la-promotie-pe-republicii/

După cum se poate observa, titlul articolului este ”Antisemitism la promoție pe Republicii”.

În urma citirii articolului și a vizualizării pozei, comentariul meu a fost:

”Deci dacă e kill steaua lui David, este antisemitism și discriminare. Când este kill semiluna, se numește libertate de expresie și Je suis Charlie. Mda, it seems to me just about right … NOT.”

Revenind la articol și la autorul lui, tipul este chiar de treabă, glumeț și echilibrat. I-am mai comentat ironic o dată (despre aeroportul de la Brașov, parcă) și a avut o reacție decentă, relaxată, chiar argumentată.

De data asta, în urma discuțiilor pe marginea articolului, el spune: ”nu am avut timp sa ajung acolo… pozele mi le-a dat un amic.,. :))”. ??? WTF, man ??? Tu vorbești serios ? … Și totuși, dacă s-ar uita mai bine la poză, oare ar observa că deasupra lui LOVE scrie HATE ? Și e posibil ca deasupra crucii să fie semiluna ? HATE semiluna. So what ? Absolute freedom … mare cu de toate.

Dar dacă LOVE și KILL au o legătură încrucișată cu crucea și steaua ? Cred că așa ar trebui să fie, deoarece creștinii și-au făcut un obicei milenar din a ucide, iar crucea este de fapt o sabie cu ascuțișul în pământ. În schimb, evreii au fost mereu propovăduitorii iubirii nețărmuite … chiar cu riscul de a-i ucide pe toți.

După care, o gagică spune că va sesiza mai departe acest abuz făcut asupra sărăcuței steluțe. Toate cele 6 colțuri au suferit o depresie cabalist-talmudică. Probabil că David se răsucește în … templul lui din ceruri.

Alt tip spune că magazinul a retras toate cămășile cu pricina și că a fost o prostie punerea în vânzare și expunerea acestora în vitrină. Da, a fost o prostie, dar nici pe departe la fel de mare ca aceea de a-l spânzura pe Allah sau a micționa pe poza profetului Mahomed.

Oscilez între a preaslăvi profesionalismul jurnalismului autohton și a îmbrățișa plenar iubirea stelară … din toate cele 6 colțuri.

Cât despre cei care erau șarliști acum o lună … cei care își doresc libertate absolută, de libertate absolută vor muri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *