La noi toată lumea e ocupată cu campania electorală, dar să știți că există acțiune intensă și pe alte paralele ale globului.

Într-un război greu de explicat sau de înțeles (mai ales din perspectivă musulmană), ISIS (nu zeița egipteană, ci gruparea Statului Islamic) își face de cap pe teritoriile altor state islamice (Iraq, Siria), atacând populații la fel de islamice (kurzii). Allahu Akbar.

Îngrijorați de soarta săracilor kurzi, americanii, singurii apărători ai dreptății divine, își îndreaptă privirea și resursele militare înspre acea zonă.

Un înalt oficial american declară că și kurzii ar trebui să aibă țara lor. Bănuiala mea e că de mâine nu va mai fi înalt, sau nici măcar oficial. 🙂 Nu de alta, dar mai sunt unii prin zonă care se chinuie de ceva vreme să aibă și ei o țară a lor. Se numesc palestinieni și sunt buni prieteni cu cei mai mari adversari ai americanilor. 😀 Încercam să fiu ironic, dar israelienii sunt băieți deștepți și sigur s-au prins de aluzie. 😉

Cică ar fi pentru prima dată când armata americană lansează din zbor muniție și armament kurzilor, aceștia fiind asediați de ISIS în orașul sirian Kobane.

De fapt, e pentru prima dată în întreaga lor istorie când americanii lansează din zbor muniție și armament, ei parașutând până acum numai provizii și material medical.

Mă scuzați, trebuie să fie o greșeală în transcript, americanii nu au lansat niciodată muniție și armament din cer, cele câteva ‘jde mii de bombe, clasice, romantice, atomice sau subatomice, intrând la categoria experimente mecanice, optice, termodinamice și cuantice efectuate în scopuri complet pașnice, dar scăpate de sub control.

Am greșit și de data asta, adevărul este mult mai simplu și evident: americanii nu au avioane, repet, americanii nu au avioane.

O să mă rup în (3) scheme, făcând pe analistul politico-filosofico-militar:

1. Atenție la TURCIA, CEA MAI MARE PUTERE MILITARĂ DIN ZONĂ, pe care americanii vor să o bage la înaintare și să o facă responsabilă de toată țigănia.

2. Ce nu înțeleg încă americanii și societatea occidentală civilizată: NOI PUNEM PREȚ PE VIAȚĂ, ISIS PUNE PREȚ PE MOARTE.

3. AMERICANII VÂND ARMAMENT, CHINEZII ȘI INDIENII CUMPĂRĂ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *