Vicepreședintele: asta ar putea fi una din cele mai bune soluții pentru o campanie electorală civilizată și constructivă … și nu doar pentru campanie.

Candidatul care pierde în turul 2, va ocupa funcția de vicepreședinte și va avea biroul tot în Palatul Cotroceni, chiar în aceeași cameră cu președintele ales. Vor numi judecătorii, șefii de servicii și prim-ministrul împreună, iar celelalte atribuții vor fi împărțite. Așa vom rezolva și problema reprezentativității, iar cazul unui președintele care e ales cu 50,1%, se comportă ca un manelist tatuat și  îi face pe 7,4 milioane de români să se revolte (electoral) va fi doar o amintire buclucașă.

Știu, trebuie modificată Constituția pentru asta … așa că dacă domnul Antonescu se trezește, își poate continua proiectul, el fiind până acum câteva luni președintele Comisiei de Revizuire a Constituției.

Propun să îi facă vicepreședinți 😀 pe Dragnea și pe Șova; primul va colora regiunile în culori cât mai vii, având grijă să nu fie depășit conturul, iar al doilea le va lega prin linii – drepte și verzi în câmpie, curbe și galbene în deal, frânte și maro în munte. Singura regulă pe care trebuie să o respecte e ca regiunea să nu aibă aceeași culoare cu autostrada de care este străbătută, așa că domnul Antonescu va trebui să le pună la dispoziție 2 cutii de creioane colorate. Fiecare cu jucăriile lui.

iohannis-ponta

P.S.1. Inițial m-am gândit să propun ca soluție un diumvirat, dar mă acuzau dacii (scuze, romanii) de plagiat. Știu, așa se vor supăra americanii … but I can live with this. 😛

P.S.2. Nu trebuie să existe creioane roșii în cutii. 😀

P.S.3. Voi încerca să adorm înainte de ora 3, ca să nu mai dau naștere (ideilor) ielelor cu multe bucle. 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *