Discursuri lungi și fuste scurte

Buldogul englez și laureatul pentru literatură, Winston Churcill, ne spunea acum mai bine de jumătate de secol că un discurs bun este ca fusta unei femei, destul de lungă pentru a acoperi subiectul și destul de scurtă pentru a stârni interesul.

În cadrul Adunării Generale a ONU, i-am ascultat ieri discursul președintelui american, Barack Obama. 38 de minute pe ceas.

După care l-am auzit și pe un oltean neaoș de-al nostru, fostul ministru de externe liberal, Adrian Cioroianu. 14 minute pe același ceas.

Concluzia? Româncele au fustele mai scurte și mai sexy decât americancele. 😉

https://www.facebook.com/dacianciolos/?fref=ts
https://www.facebook.com/dacianciolos/?fref=ts

Ca fapt divers, cel mai lung discurs rămâne tot cel al fostului lider libian, Muammar Gaddafi, care a pălăvrăgit aproape 100 de minute. Și Ceaușescu obișnuia să aibă discursuri lungi. Era și o glumă pe tema asta, care în cazul de față se dovedește a fi destul de sadică: și la ce le-a folosit?


Sper ca discursul domnului Cioloș, pe care recunosc că încă nu l-am ascultat, a fost destul de lung pentru a acoperi subiectul și destul de scurt pentru a stârni interesul.

Facebook

4 thoughts on “Discursuri lungi și fuste scurte

    1. Totuși, îmi place să cred că am acoperit cât de cât și subiectul. 😉

  1. Cred ca ideea era ca fusta politica explicitata mai sus e suficient de scurta pentru a starni interesul amatorilor de aposiopeza, insa insuficient de scurta pentru a acoperi subiectul unei analize la subiect, scuzati antanaclaza.

    1. You had me at aposiopeză. 😀
      Cu antanaclaza, însă, m-ai cucerit iremediabil. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.