Enigma Scutului Roșu: Partea I – Banii

La începutul fiecărui an apare câte o știre de genul ăsta, însoțită sau nu de un top cu cei mai bogați oameni din lume.

Acum 5 ani, 388 de barosani dețineau cam tot atât bănet cât avea și jumătate din populația globului. Jumătatea mai săracă, evident.

Acum 1 an, 80 de barosani îi făceau la buzunare pe amărășteni.

Anul ăsta au rămas 62. Ce pot să zic? La mai mic.

Cred că dacă mă opintesc puțin aș putea găsi un algoritm prin care să aflu N-ul și să generez o știre a anului 2020 care să sune astfel: ”33<N<48 de miliardari sug sângele clasei muncitoare și proletariatul nu face nimic să se scuture de sub jugul imperialist.”

Dacă îi veți întreba pe oricare dintre cei 62, concluzia va fi extrem de simplă: Adevărul dur, dar drept, este că jumătatea săracă a populației globului devine din ce în ce mai leneșă. Rușine lor. Va trebui să găsim o soluție prin care să îi determinăm să muncească mai mult și nu doar atât; îi vom ajuta să devină mult mai eficienți. În acest sens, consultanța din partea noastră este una onestă ăăă… mă scuzați, oneroasă.

Apropo de întrebări, se spune că pe patul de moarte bătrânul fondator al dinastiei Rothschild, evreul Mayer Amschel, a fost întrebat de o domnișoară emancipată prin ce mijloace a reușit să obțină o avere așa de mare într-un timp așa de scurt? Răspunsul a ajuns atât de celebru încât a devenit imediat deviza familiei: ”Cumpără mai ieftin și vinde mai scump.”

Reporterița se pare că nu a înțeles subtilitatea răspunsului, așa că l-a rugat pe moșulică să îi dea mai multe explicații pentru gazeta la care ea presta onest ăăă, mă scuzați, oneros. Replica a fost la fel de celebră ca deviza: ”Deja ți-am dezvăluit cel mai mare secret al succesului. Ce vrei mai mult decât atât?”

https://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family
https://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family  Emblema familiei Rothschild –
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.