Duma de duminică: 3 – Ecclesia, infidelibus peccatum

Există tot felul de frăsuieli zilele astea legate de biserică. Cică statul nostru ”laic” nu ar mai finanța această instituție ”sacră” din banii de la buget. De-o fi una, de-o fi alta, ce e scris și pentru noi… este aproape irelevant. Relevanța va sta în lege, iar dacă va fi lege, nu va fi tocmeală.

Așadar, le ofer o soluție celor mai vitriolați frăsuitori, adică exact celor care nu au nici o treabă cu biserica. Nu mă înțelegeți greșit, deși dacă o faceți, e și problema voastră; este foarte bine că vă manifestați și comentați, doar avem cu toții freedom of speech. Ceea ce vă sfătuiesc eu e să mai faceți un pas, cel decisiv.

Decât să vorbiți aiurea în afara tramvaiului, mai bine o puneți de o iniţiativă legislativă care, după cum prevede Constituția, poate aparţine (pe lângă Guvern și parlamentari) unui număr de cel puţin 100.000 (legi organice sau ordinare) sau, după caz, 500.000 (legi constituționale) de cetăţeni cu drept de vot. Expunere de motive, un sfert din județele țării, 5.000 de voturi din capitală și în maxim 6 luni aveți legea dorită, prin care mutăm toate bisericile în Antarctica, iar în locul lor construim școli pline și spitale goale. Doamne ferește să fie școli goale și spitale pline.

Pe lângă frăsuiala de la început, vă spun eu ce mai există în societatea noastră.

Există foarte puține lucruri mai absurde decât un necredincios vorbind despre păcat.

A Sinner's Prayer
http://redeeminggod.com/stop-using-the-sinners-prayer/
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.