7 noiembrie – Red Octobama

7 noiembrie

 

1917 – Probabil că ați auzit despre Red October sau Octombrie Roșu. Se referă la preluarea puterii de către bolșevici, în Rusia, printr-o lovitură de stat și are loc în data de … 7 noiembrie 1917. 😀

Explicația vine în urma faptului că noaptea dinspre 6 spre 7 noiembrie este datată după calendarul gregorian, așa zisul stil nou, pe care îl folosim în mod curent. După calendarul iulian, sau stilul vechi, pe care biserica ortodoxă rusă îl mai folosește, Lev Davidovici Troțki preia comanda garnizoanei din orașul Petrograd, ulterior, Leningrad, actual Sankt Petersburg la 22 octombrie.

Troțki îmi este ceva mai simpatic decât Lenin și mult mai simpatic decât Stalin, pentru că, înainte să moară, a spus următoarele cuvinte: ”Nu-l ucideți ! Acest om are de spus o poveste.” Cuvintele îl vizau pe cel care i-a provocat lovitura mortală.

Pe 25 octombrie / 7 noiembrie, grupări militare conduse de liderul bolșevic Vladimir Ilici Lenin înlătură de la putere guvernul provizoriu al lui Alexandr Kerenski și ocupă Palatul de Iarnă, reședința țarilor Rusiei.

 

 2012 – Barack Obama câștigă pentru a 2-a oară mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii, învingându-l pe contracandidatul său, Mitt Romney.

Există o singură cauză pentru care se întâmplă acest lucru: Obama este credincios … ”prințipiilor” sale umaniste, altruiste, pacifiste, planetare … este educat și pro educație, este sănătos și pro sănătate … este molcom, este ecologist, este universal, vasăzică … se gândește și la binele africanilor, nu doar la binele americanilor.

Și mai are o calitate, rară la politicieni: este smerit … și  este sincer. 🙂 🙂

Iar cu declarația de acum 4 ani, cum că unchiul său a fost unul din eliberatorii Auschwitz-ului, a devenit și … legendar. =))

http://voices.washingtonpost.com/44/2008/05/obamas-uncle-and-the-liberatio.html

Nu ca ălălalt, care este un egoist, dă dovadă de un patriotism mult prea îngust, s-a contrazis mai abitir ca Băsescu la referendum, a fost beligerant chiar și înainte de a începe războiul, este și va fi de un liberalism sălbatic … mult prea imprevizibil, mult prea independent, deci greu de controlat.

Lucrurile sunt atât de simple încât aproape că nu merită să le spun cu subiect și predicat.

O aluzie voi face, totuși …

Sper doar că cei care sunt acum în spatele lui Obama vor fi mai buni decât acum 10 zile, când au fost în spatele lui Romney (iar acesta era înaintea lui Barack în sondaje).

 

Pentru că cel din față, oricum s-ar numi el, e doar … un puppet.

Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.